Tribunalul Comercial Botoşani s-a pronunţat vineri asupra cererii de înlocuire a Marietei Anastasescu din funcţia de administrator judiciar al clubului de fotbal Universitatea Cluj, respingând solicitarea depusă de firma de pază a stadionului Cluj Arena, care a invocat cheltuielile mari efectuate de către club în ultimele luni.

Firma de pază amintită este unul dintre creditorii clubului clujean de fotbal. Anastasescu a declarat că nu a avut emoţii la tribunal şi că decizia instanţei e una normală.

“Instanţa a decis ceea ce ne aşteptam. Clubul beneficiază de un foarte management bun, pozitiv, exact aşa cum se prevede şi în planul de reorganizare. Nu există probleme financiare, aşa cum s-a invocat”, a declarat Marieta Anastasescu.

“U” Cluj a intrat în insolvenţă în luna februarie a anului trecut, iar prin planul de reorganizare aprobat în 22 mai 2013 şi-a asumat datorii totale de 2,3 milioane de euro către salariaţi şi diferite companii.

Conform legii insolvenţei, clubul are la dispoziţie 48 de luni din momentul aprobării planului de reorganizare pentru plata integrală a creanţelor şi ieşirea din procedura de administrare specială.

Paul Panait