Universitatea Cluj, adversara Stelei în meciul următor care va avea loc marţi, 18 februarie, în Ghencea, şi-a dat „refresh” în această iarnă. Clujenii au transferat 9 jucători noi şi par să fi câştigat atât în valoare cât şi în experienţă.

Echipa pe care Teja o va alinia în Ghencea seamănă foarte puţin cu cea din turul campionatului. Dintre noii veniţi, cel puţin 5 sunt anunţaţi titulari cu Steaua, aceştia fiind folosiţi şi în multe dintre amicalele din această iarnă.

Gercaliu, prezent la Euro 2008
Schimbările încep încă din apărare. Fundaşul Ionuţ Rada, adus de la Pandurii, a fost cel mai utilizat jucător al lui Teja în partidele amicale şi pare titular de drept. În flancul stâng va apărea cel mai probabil austriacul de origine albaneză Ronald Gercaliu şi îl va avea ca adversar direct pe Adi Popa. Fundaşul de bandă stângă pare să aibă experienţa de partea sa, cu 24 de meciuri în naţionala Austriei (a făcut parte şi din lotul pentru Euro 2008), 150 de meciuri în prima ligă austriacă şi 9 partide în Bundesliga.

Nicu, peste 150 de meciuri în Germania
Cele mai multe schimbări apar în spatele atacantului. Toţi cei trei mijlocaşi ofensivi ai Universităţii cu şanse la titularizare au venit în această iarnă. Pe dreapta pare favorit franco-algerianul Boutadjine, cu 18 meciuri şi 3 goluri reuşite în 2013, în Liga 1, pentru Pandurii.

Machado (foto), care se pare că va fi recuperat în timp util, va fi folosit în spatele lui Lemnaru. Teja mizează pe dorinţa brazilianului de revanşă împotriva Stelei, dar şi pe experienţa fostului jucător al roş-albaştrilor, care a strâns 40 de meciuri şi 7 goluri în Liga I.

Extremă stânga va fi Max Nicu, transferul iernii pentru “U” Cluj. Fostul internaţional este jucătorul din echipa Universităţii cu cele mai multe meciuri jucate la nivel înalt. Acesta se laudă cu peste 150 de meciuri în primele două ligi ale Germaniei şi 9 prezenţe în Europa League.

CV-ul “noutăţilor” Universităţii:

Ionuţ Rada: 23 de ani, 36 meciuri în Liga I, 2 meciuri în Europa League

Roland Gercaliu: 28 de ani, 150 meciuri în Liga I Austria, 9 partide în Bundesliga, 24 prezenţe în naţionala Austriei

Karim Boutadjine: 24 de ani, 18 meciuri şi 3 goluri în Liga I

Gabriel Machado: 24 de ani, 40 meciuri şi 7 goluri în Liga I

Maximilian Nicu: 31 de ani, 88 meciuri în Bundesliga, 70 meciuri în 2.Bundesliga, 9 prezenţe în Europa League, 3 selecţii la naţionala României

“U” Cluj, în meciul cu Oţelul, ultimul din 2013

Veselovsky – Ciupe, Abrudan, Ninu, Tîrnacop – Bucşa, Lungu – Takacs, Cristocea, Borza – Lemnaru

Cum ar putea arăta “U” Cluj cu Steaua:

Veselovsky – Ciupe, Abrudan, Rada, Gercaliu – Bucşa, Cristocea – Boutadjine, Machado, M. Nicu – Lemnaru

„La meciurile cu echipele mari ne dorim să luăm punct sau puncte. Nu ne este teamă, mergem să jucăm fotbal”

Mihai Teja, antrenor “U” Cluj

„Avem un lot numeros şi consider că noii veniţi sunt mai valoroşi decât cei care au plecat”

Vlad Munteanu, preşedinte “U” Cluj

Sursa: Pro Sport