Derby-ul etapei a XVII-a din Liga Naţională de handbal feminin a fost adjudecat de Dunărea Brăila care s-a impus la limită, scor 26-25, în faţa formaţiei „U” Jolidon Cluj.

Gazdele au evoluat excelent în prima jumătate a meciului şi au intrat la cabine în avantaj, scor 17-14. În partea a doua a partidei a ieşit la rampă Cristina Enache, portăriţa Universităţii reuşind peste 10 intervenţii bune.

Pe contraatac Florina Chintoan, Mihaela Ani Senocico şi Simona Vintilă au reuşit în dese rânduri să destabilizeze apărarea echipei din Brăila, dar oboseala şi-a pus amprenta pe evoluţia universitarelor în finalul jocului, iar handbalistele de la Dunărea s-au impus la limită şi urcă pe locul patru în clasamentul Ligii Naţionale.

„U” Jolidon coboară pe poziţia a cincea a clasamentului, are 27 de puncte şi rămâne la trei lungimi în urma celor de la HCM Roman, ocupantele locului trei.

În partida de la Brăila, Florina Chintoan, cu 7 reuşite, Ani Senocico şi Vintilă, fiecare cu câte şase goluri, au fost principalele marcatoare ale Universităţii.

Paul Panait