Comedia „Un poliţist şi jumătate/ Ride Along”, din a cărei distribuţie face parte şi actorul român Dragoş Bucur, îşi menţine poziţia de lider în box office-ul nord-american, cu încasări de 12,3 milioane de dolari, conform datelor oferite de boxofficemojo.com.
În noua producţie a regizorului Tim Story, care a realizat comedia „Poartă-te ca o doamnă, gândeşte ca un bărbat/ Think Like a Man” (2012), un tip căruia-i turuie gura încontinuu (Kevin Hart) ţine neapărat să meargă măcar o dată în patrulare pe străzile din Atlanta cu fratele iubitei sale, un poliţist căruia-i sare ţandăra foarte uşor (Ice Cube). Odată ce acesta acceptă să fie însoţit de viitorul lui cumnat, cel din urmă se vede nevoit să facă tot posibilul să supravieţuiască în cele mai nebuneşti 24 de ore din viaţa lui. De asemenea, în filmul „Ride Along”, care a intrat în cinematografele româneşti pe 24 ianuarie, joacă şi actorul Dragoş Bucur.

Locul al doilea în box office-ul nord-american este ocupat de filmul de animaţie „Frozen/ Regatul de gheaţă”, regizat de Chris Buck şi Jennifer Lee, cu încasări de 9,3 milioane de dolari. Atunci când o profeţie malefică scufundă un întreg regat într-o iarnă veşnică, tânăra Anna va trebui să facă echipă cu Kristoff, un alpinist plin de curaj, pentru a porni în căutarea Crăiesei Zăpezii, singura care ar putea pune capăt blestemului. Călătoria le va scoate în cale troli, un amuzant om de zăpadă pe nume Olaf, fiinţe magice, dar şi o mulţime de pericole. Vocile personajelor principale din filmul „Regatul de gheaţă” sunt asigurate de Kristen Bell, Idina Menzel şi Josh Gad. Pe 1 februarie, acest film a fost desemnat cel mai bun film de animaţie, la cea de-a 41-a gală Annie Awards, din Los Angeles, distincţii ce recompensează cele mai bune producţii animate de cinema şi televiziune.
Comedia „Acel moment penibil/ That Awkward Moment”, de Tom Gormican, debutează direct pe locul al treilea, cu încasări de 9 milioane de dolari. Filmul surprinde trei prieteni (Michael B. Jordan, Miles Teller, Zac Efron) aflaţi, fiecare dintre ei, în relaţii romantice, care se se confruntă cu acel moment delicat care îi face să se întrebe, mai devreme sau mai târziu: „deci… încotro se îndreaptă chestia asta?”.

Filmul de animaţie 3D „Goana după alune/ The Nut Job” coboară o poziţie şi se clasează pe locul al patrulea, cu încasări de 7,6 milioane de dolari. Regizat de Peter Lepeniotis, filmul urmăreşte aventurile veveriţei Surly (cu vocea lui Will Arnett) şi a prietenului său, şoricelul mut Buddy, care pun la cale jefuirea celui mai mare magazin de alune din orăşelul Oaktown, pentru a face provizii pe timp de iarnă.

Filmul de război „Supravieţuitorul/ Lone Survivor” ocupă locul al cincilea, cu încasări de 7,1 milioane de dolari.

Inspirat din relatarea unuia dintre membrii unei echipe Navy SEAL, Marcus Luttrell, despre o misiune care a eşuat în mod tragic, „Supravieţuitorul” îi are în centru pe Luttrell (Mark Wahlberg) şi pe echipa sa (printre care Taylor Kitsch, Emile Hirsch şi Ben Foster), surprinşi de o ambuscadă a talibanilor în Afganistan, în 2005. După un schimb prelungit de focuri şi o urmărire pe jos, cei mai mulţi membri ai echipei sunt ucişi, Navy SEAL înregistrând cea mai mare pierdere din istoria sa operaţională.
Sursa: REALITATEA.NET