Un guvern PSD ar fi mai predispus la experimente fiscale, precum “electorata”, în timp ce riscurile de încetare a acordului cu FMI şi UE sunt tot mai mari, avertizează analiştii ING Bank.

Economiseste avantajos si castiga!
La Bancpost, economiile iti aduc 6×10.000 lei premii saptamanale sau marele premiu: dublarea economiilor cu pana la 10.000 euro.

„Un guvern condus de socialişti ar putea fi mai predispus spre experimente fiscale (precum creditul fiscal acordat persoanelor îndatorate care au venituri sub medie), mai ales în condiţiile în care riscurile unei încetări a acordului de finanţare cu FMI/Comisia Europeană/Banca Mondială par tot mai ridicate”, notează o analiză ING.

„Deşi un asemenea anunţ era în mare măsură aşteptat după ce cu o zi în urmă s-a proclamat eşecul negocierilor dintre cele două părţi, faptul că ştirea a fost preluată de agenţiile media internaţionale ar putea încă să conducă la un episod de depreciere pentru leu”, se mai arată în analiza băncii.

Riscurile unei astfel de evoluţii sunt limitate de posibilitatea instalării rapide a unui nou guvern, în timp ce „temerile legate de potenţiale intervenţii oficiale vor tempera probabil presiunea de depreciere”, afirmă analiştii.

Sursa: Capital.ro