Considerat cel mai încins meci din Liga 1, derby-ul dintre Steaua şi Dinamo nu se va putea juca pe National Arena. Oficialii nu pot garanta că gazonul va fi în cea mai bună condiţie la ora amicalului dintre România şi Argentina (se joacă pe 5 martie), astfel că duelul dintre cei doi granzi din România (programat pe 1 martie) va fi mutat pe stadionul din Ghencea.

Valeriu Argăseală a dezvăluit că administratorii Cluj Arena au contactat oficialii Stelei şi ai lui Dinamo pentru a „muta” meciul pe cea mai modernă arenă din Cluj. Oficialul din Ghencea spune că oferta a fost refuzată atât de Steaua, cât şi de Dinamo: „Simt o frustrate”, a recunoscut Argăseală, care spune că Steaua va pierde o sumă de 200 de mii de euro.

„Când a avut loc discuţia despre reprogramările meciurilor, s-a ajuns la forma finală, cu aceste două restanţe. Datele pe care le aveam noi erau cu aproximaţie, nu am ştiut în ce zile anume se joacă. Am transmis cererea noastră pentru meciul cu Dinamo şi am făcut solicitarea pentru data de 1 martie. Între timp, a rămas ca noi să facem contractul. Când am auzit că nu putem juca meciul din cauza partidei cu Argentina, am început să căutăm alte soluţii pentru a putea juca pe National Arena. Am avut o discuţie cu ALPAB-ul, prin care am încercat să vedem dacă terenul poate fi recuperat până la ora meciului cu Argentina şi am aflat că nu se poate aşa ceva. Explicaţia a fost că gazonul nu poate fi refăcut în această perioadă” , a declarat Argăseală la Digi Sport.

Ofertă de la Cluj: Steaua şi Dinamo au respins varinta diputării meciului pe Cluj Arena

„Am propus să jucăm pe 28, deci vineri, dar problema era aceeaşi din punctul de vedere al terenului. În plus, meciul nu poate fi transmis vineri de televiziunea care are drepturile. Nu mai există o altă posibilitate, să reprogramăm meciul, deci vom juca în Ghencea. Cluj Arena s-a oferit să găzduiască meciul acesta. Am mulţumit frumos, şi Dinamo auzise de această ofertă, dar am considerat că meciul trebuie să se joace în Bucureşti, din respect pentru suporteri”, a mai spus Argăseală

Oficialul Stelei spune că totul va fi în regulă în Ghencea

„Ca o glumă, noi putem juca pe Ghencea cu Dinamo, iar peste câteva zile să joace şi România cu Argentina tot pe Ghencea, pentru că gazonul va fi foarte bun. Dar, trebuie să ne gândim şi că pe marile arene se schimbă stadionul de câteva ori pe an. Nu sunt probleme cu asigurarea meciului cu Dinamo. Merg şi turnicheţii, vineri ne întâlnim pentru a stabili măsurile, în aşa fel încât să nu avem repercursiuni. Cred că vom pierde vreo 100 de mii de euro, dar asta este. Simt o frustrare”, a încheiat Argăseală.

Sursa: Pro Sport