Documentarul reprezintă o investigaţie de presă realizată pe marginea unui subiect controversat şi foarte delicat, care priveşte presupusa existenţă a unui tezaur ce ar fi fost depozitat sub biserica Sfinţii Voievozi din oraşul Baia de Aramă, jud. Mehedinţi, în vremea voievodului Ţării Româneşti, Constantin Brâncoveanu.

Materialul a fost difuzat în ziua de 21 martie 2009 pe postul Realitatea TV în cadrul emisiunii Adevăr sau Provocare. Subiectul a fost reluat şi dezvoltat într-un alt material difuzat de postul Antena 3 în noiembrie 2013, care a fost realizat în timpul unei acţiuni oficiale de verificare în teren, care trebuia să confirme sau să infirme pentru totdeauna ipoteza existenţei acestui tezaur (Vezi documentarul FEBRA AURULUI din cadrul emisiunii În Premieră).

Datorită unui concurs nefericit de împrejurări şi a diferitelor interese manifestate în jurul acestui subiect, această verificare legală pe cale arheologică a fost stopată încă din prima zi şi astfel nu a putut fi realizată.

Ghiţă Petrov