Nu faci sport pentru că nu ai niciodată timp să ajungi la sală? Dar dacă ţi-am spune că nici măcar nu trebuie să ieşi din dormitor pentru a face câteva exerciţii de slăbit care să te scape de burtică, aripioare şi colacei?

Încă de când te trezeşti dimineaţa şi până când revii în camera ta seara şi te pregăteşti să îţi inchei ziua, ai o serie de moduri în care să-ţi pui musculatura la treabă şi să te menţii în formă.

Probabil că ţi se pare şi ţie ziua prea scurtă şi că ai timp doar de somn, responsabilităţi zilnice şi o masă frugală în timpul săptămânii. Din fericire, există o serie de exerciţii fizice pe care le poţi face chiar în dormitor, în faţa televizorului. Cele câteva soluţii de mai jos te vor convinge că poţi face miscare oriunde, inclusiv în camera ta de odihnă!

1. Înviorarea de dimineaţă

Primul set de exerciţii pe care le poţi face în dormitorul sunt cele pentru înviorarea de dimineaţă, care îţi pun sângele în mişcare, accelerează metabolismul şi te energizează.

Începe cu câteva exerciţii de întindere, astfel încât efortul tău să crească progresiv. Aşază-te în genunchi şi apleacă-ţi trunchiul, cu mâinile prinse în jurul picioarelor, până când reuşeşti să îţi atingi pieptul cu bărbia. Stai în această poziţie cât rezişti, apoi revino. Ridică-te în picioare, întinde mâinile şi apleacă-te, până când îţi poţi cuprinde gleznele cu palmele. Rămâi aşa 10-15 secunde, apoi revino.

Continuă cu două serii de abdomene, de câte 20 de repetări, fie întinsă pe podea cu picioarele drepte, fie cu ele ridicate pe marginea patului (de la genunchi către tălpi, cu şezutul lipit de cadrul patului). Nu face abdomene pe o suprafaţă moale, astfel rişti să îţi afectezi coloana.

2. Flotări cu spriijn

Ai un fotoliu sau un scaun solid în dormitor? Foloseşte-te de el pentru a face mai multe tipuri de flotări, care te ajută să îţi tonifici musculatura ca niciun alt exerciţiu complicat de la sala de fitness.

Astfel, sprijină-te în mâna dreaptă de şezutul scaunului, stând cu trupul perfect întins în poziţia clasică de flotare, apoi aşază mâna stângă la spate şi coboară spre scaun, ridică-te prin forţa mâinii şi revino.

Repetă exerciţiul şi cu cealaltă mână, apoi sprijină-te în spătarul fotoliului cu ambele palme. La final, fă flotările cu picioarele întinse şi sprijinite pe scaun şi mâinile pe sol.

3. Ridicări de greutăţi

Fă rost de două sticle din plastic goale, de 0,5 litri sau 1 litru (depinde cât eşti de curajoasă) şi umple-le cu apă. În timp ce te uiţi la programul TV preferat sau la un film motivaţional, aşază-te pe marginea patului şi ridică greutăţile improvizate.

Acest exerciţiu practicabil în dormitor te ajută să-ţi tonifici muşchii braţelor şi pe cei ai omoplaţilor. Dacă vrei să-ţi lucrezi şi abdomenul, muschii fesieri şi coapsele, fă câteva serii de fandări, ţinând în ambele mâini sticlele. Pe măsură ce te obişnuieşti cu efortul, înlocuieşte apa cu nisip.

4. Mersul pe loc

Mersul pe loc face piciorul frumos, la fel ca mersul pe jos. Tot ce trebuie să faci este sa te prefaci ca parcurgi o distanta luuungă în pas alert. Exerciţiul îţi lucrează muşchii abdomenului şi ai picioarelor, ajutându-ţi corpul să ardă calorii.

5. Ridicări de bazin

Un mod grozav de a-ţi face funduleţul „bootylicious”, cum ar spune Beyonce, este să te întinzi pe spate şi să ridici bazinul, sprijinindu-te doar în umeri şi tălpi. Revino la poziţia „întins”, apoi ridică iar bazinul şi tot aşa. Cu cât faci mai multe repetări, cu atât mai repede se vor vedea rezultatele!

Sursa: Eva.ro