În perioada 27-30 martie 2014 se desfăşoară la Cluj a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Scurtmetraje “ClujShorts 2014”. Dacă la ediţia din 2013 au fost un număr de 453 de filme înscrise la ediţia din acest an s-au înscris peste 600 de scurt metraje de pe toate continentele. 125 de filme au trecut de selecţia oficială şi vor fi proiectate la Cinema Victoria, iar 52 dintre acestea sunt înscrise în competiţia oficială. Categoriile ClujShorts 2014 sunt: animaţie, comedie, dramă, documentar, horror, film experimental, sport şi musical.

Pe lângă proiecţia de filme vor avea loc două masterclass-uri în zilele de sâmbătă şi duminică: “Rolul criticii şi al studiilor de film în dinamica cinematografiei (Producţie, Realizare, Distribuţie)” şi “Tărâmul Filmului Ticinez”.

Alte activităţi ce se vor desfăşura în cadrul festivalului sunt: demo-stand CREATIVE cu echipament şi tehnică de filmare, organizat în holul Cinematografului Victoria şi Expoziţia de fotografie “UN CADRU. O POVESTE”, la Galeria Hangar, Str. Episcop Ioan Bob Nr. 12.

Alina Maria Iuga