Nu mai am nici cea mai mică îndoială că Victor Ponta este nedemnul urmaş al politrucului comunist de factură sovietică Ion Ilici Iliescu. Pe lângă faptul că Victor Ponta este mitoman şi plagiator de doctorat recunoscut, mai nou a devenit groparul statului naţional unitar român prin încheierea acordului de guvernare cu UDMR. După ce PSD a doborât Guvernul MRU în martie/aprilie 2012, că vrea înfiinţarea unei secţiuni de stat a UMF Tg. Mureş şi după ce a semnat cu Antonescu în programul USL că nu va face alianţă cu UDMR, după preluarea puterii în noiembrie 2012, iată că reprezentatul acestui partid Victor Ponta, urmaş al bolşevicilor din PCR, semnează un acord politic de guvernare, care aruncă în aer statul naţional unitar român. Când am citit protocolul de guvernare între PSD şi UDMR m-am crucit. Nu înţeleg ce fac şi ce zic liderii PSD de la Cluj în frunte cu Ioan Rus şi gaşca politică ardeleană, că acceptă un protocol care distruge unitatea românească în Ardeal? În locul deputatului clujean Aurelia Cristea aş refuza să fac parte, ca ministru, din acest guvern, care va îngropa statul român la propriu sub potopul cerinţelor UDMR. Preşedinţii PSD şi UDMR, Victor Ponta şi, respectiv, Kelemen Hunor, au semnat, luni, la Palatul Parlamentului, acordul pentru intrarea Uniunii la guvernare. Acordul semnat de liderii USD şi UDMR prevede reglementarea problemei drepturilor culturale ale minorităţilor naţionale, prin legislaţie adecvată, reprezentarea proporţională a maghiarilor în instituţii şi soluţionarea problemei înfiinţării liniei maghiare de stat la UMF Târgu-Mureş. De asemenea, în subsidiar se creează precedentul pentru dezmembrarea Universităţii Babeş Bolyai şi reînfiinţarea Universităţii de stat maghiare Janos Bolyai.

Protocolul prevede şi susţinerea din partea USD a modificării Constituţiei pentru înlesnirea drumului către autonomie a aşa-zisului “ţinut secuiesc” prin eliminarea articolului 1 din Constituţia ţării, care prevede că România este “stat naţional unitar”. Victor Ponta susţine introducerea oficială a limbii maghiare în toate instituţiile statului în Ardeal şi în justiţie, dar şi reprezentare proporţională în instituţiile publice. Românii vor fi nevoiţi în Ardeal, adică în propria ţară, să vină cu translator în limba maghiară la judecătoriile şi tribunalele din localităţile unde populaţia maghiară trece peste procentul de 50%. Protocolul mai prevede retrocedarea tuturor imobilelor cultelor bisericilor istorice maghiare din Ardeal cu încălcarea legii, deoarece acestea au fost despăgubite în 1929/1930, conform procesului optanţilor câştigat de N. Titulescu la Geneva şi de către statul român după Conferinţa de pace de la Paris din 1946. La art. 9 din protocol se prevede clar arborarea pe clădirile oficiale şi nu numai a steagului Ţinutului Secuiesc, pe lângă steagul României şi UE. Am şi  o  întrebare retorică: cum îşi va spăla ruşinea istoricul parlamentar  Dinu Giurescu după lecturarea acordului semnat de şeful său direct de partid Daniel Constantin? Îl va mai crede cineva că e un român de bună credinţă dacă nu îşi va da demisia din PC?

Vin vremuri grele pentru românii din Ardeal în urma încheierii acordului politic de guvernare între PSD şi UDMR, document care încalcă Constituţia României prin prevederile sale şi dinamitează statul naţional unitar român. Acest acord politic semnat de Victor Ponta va însemna decesul electoral al PSD în Ardeal la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014, aşa cum a pierdut voturile ardelenilor Adrian Năstase în 2004, că s-a unit şi a guvernat cu UDMR. De azi românii ardeleni vor lupta pentru destructurarea acestei alianţe politice toxice PSD – UDMR, care contribuie la demantelarea României în interesul unei oligarhii maghiare. Victor Ponta va plăti scump preţul electoral şi juridic al trădării României, în noiembrie 2014, când PSD va pierde alegerile.

Ionuţ Ţene