Guvernul Ponta a diminuat semnificativ bugetul pentru “Programul pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri” derulat de Ministerul Economiei, de la 25.000.000 lei în 2013 la 21.000.000 lei în 2014, program care are ca scop stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către tineri. Proiectul a fost lansat de PDL şi oferă posibilitatea acordării unei alocaţii financiare nerambursabile reprezentând cel mult 50%, dar nu mai mult de 10.000 euro din valoarea totală a cheltuielilor eligibile aferente planului de afaceri.

Programul a fost lansat în 10.03.2014, iar numărul de aplicaţii a fost surprinzător de mare faţă de anul trecut. În prima zi au depus planurile de afaceri 812 SRL-D, iar anul trecut acest număr s-a atins abia în câteva zile.

“PDL solicită Guvernului Ponta suplimentarea sumelor destinate proiectului, cel puţin la limita anului 2013. Fiecare proiect aprobat la finanţare înseamnă minim 2 locuri de muncă pe o perioadă de minim 2 ani. Sprijinirea dezvoltării sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii ar trebuie să reprezinte o prioritate pentru Guvernul României. Voi depune un proiect de lege pentru suplimentarea sumelor destinate acestui program.” a declarat vicepreședintele PDL, Alin Tișe.

NapocaNews