Aproximativ 11.000 de persoane, membri de sindicat de la Automobile Dacia, dar şi familii ale acestora, au protestat, miercuri, pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor din Mioveni, cerând construirea autostrăzii Piteşti – Sibiu, susţinerea învăţământului profesional şi modificarea Codului Muncii.

Aproximativ 11.000 de persoane, membri de sindicat de la Automobile Dacia, dar şi familii ale acestora, precum şi sindicalişti veniţi de la Craiova, Constanţa şi Bucureşti, s-au adunat, miercuri, pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor din Mioveni, pentru a participa la un protest organizat de Sindicatul Autoturisme Dacia.

Mitingul a început în jurul orei 13.00 cu intonarea imnului României.

Protestatarii au avut pancarte pe care scria: „Clasa politică iresponsabilă”, „Jos Guvernul”, „Jos Băsescu” şi au scandat lozinci împotriva Guvernului şi a preşedintelui Traian Băsescu.

Potrivit liderului Sindicatului Automobile Dacia, Nicolae Pavelescu, principalele cereri ale protestatarilor sunt legate de construirea autostrăzii Piteşti – Sibiu şi de sprijinirea învăţământului profesional.

Mediafax