Primăria Cluj-Napoca a achiziţionat pentru Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Cluj o autospecială în valoare de 90.000 de euro, care urmează să fie utilizată în special pentru străzile înguste din centrul istoric al oraşului, unde autospecialele mari ale pompierilor nu pot interveni rapid.

„Obiectul întâlnirii de astăzi este pentru a preda oficial Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă această autospecială cumpărată din bugetul Primăriei, în urma iniţiativei pe care domnul Şomlea a avut-o atunci când era conducătorul instituţiei. Mi-a spus că avem probleme în oraş, sunt străzi înguste şi nu pot ajunge în locurile unde de multe ori e nevoie de descarcerări uşoare, incendii mici pentru a putea acorda primul ajutor. Încă de anul trecut am alocat bani, am organizat licitaţia astfel încât astăzi suntem în măsură să predăm această autospecială care valorează 90.000 euro, cu toate dotările”, a spus primarul Emil Boc.

Maşina poate interveni în situaţii de descarcerare, la înălţime, pentru stingerea incendiilor şi chiar pentru a extrage apă în caz de inundaţii.

Potrivit colonelului Adrian Dobre, adjunctul şefului ISU Cluj, „specificul municipiului Cluj-Napoca este de aşa natură încât centrul istoric este plin de străzi înguste pe care se circulă destul de greu, iar noi de multă vreme dorim să avem o autospecială cu care să putem intra pe aceste străduţe”.

Foto: Radu Pădurean