Banca Mondială a aprobat vineri României un împrumut în valoare de 338,8 milioane de dolari, destinat îmbunătăţirii accesului, calităţii şi eficienţei serviciilor de sănătate publică, potrivit unui comunicat al instituţiei financiare internationale. Împrumutul are o maturitate de 18 ani.

România va accesa probabil şi alte 300 de milioane de euro de la Banca Mondială în acest an, în cadrul unui împrumut de 1 miliard de euro aprobat anul trecut pentru acoperirea deficitului bugetar. România a utilizat 700 de milioane de euro din împrumutul pus la dispoziţie de instituţia financiară.

România a tras în octombrie suma de 700 milioane euro din împrumutul de 1 miliard de euro contractat de la Banca Mondială destinat consolidării cadrului macroeconomic şi reformării mai multor sectoare.

Proiectul de reformă a sectorului sanitar prevede îmbunatăţirea calităţii şi eficienţei sistemului de sănătate, întărirea prevenţiei şi promovarea sănătăţii, furnizarea mai eficientă a serviciilor medicale, dezvoltarea serviciilor secundare specializate în ambulatoriu şi promovarea unor trasee clinice pentru bolile netransmisibile cele mai frecvente.

NapocaNews