Preşedintele Traian Băsescu a replicat, joi, afirmaţiilor liderului Jobbik, Voda Gabor, că el face împreună cu premierul un „joc politic antimaghiar”, spunând: „Nu primim lecţii de la politicieni maghiari în ceea ce priveşte modul în care tratăm minorităţile”.

Întrebat despre mesajul pe care liderul formaţiunii Jobbik, Vona Gabor, l-a scris pe o pagină de socializare, potrivit căruia ori preşedintele şi premierul au fost dezinformaţi, ori e vorba de un joc politic antimaghiar, Traian Băsescu a declarat: „Joc politic antimaghiar fac liderii maghiari care vin pe teritoriul României şi ne spun cum să ne organizăm administrativ, ce să modificăm în Constituţie, cum să ne purtăm cu cetăţenii români, chiar dacă sunt de etnie maghiară”.

„Nu cred că românii au tot atâtea drepturi în Ungaria câte au minoritarii maghiari în România, pe care îi respectăm, îi tratăm cu atenţie, încercăm să îi facem să se simtă bine în România. Iar eu sunt unul care nu pot fi suspectat de lipsă de respect pentru minoritatea maghiară”, a spus Băsescu.