Primarul Londrei, Boris Johnson, spune ca sute de copii risca sa fie indoctrinati si transformati in fanatici de catre parintii lor extremisti.

El a avertizat ca in multe dintre cazuri, serviciile sociale si politia sunt pur si simplu prea influentate de corectitudinea politica „absurda” pentru a mai face presiuni si a-i scoate pe copii de sub influenta familiei, scrie Daily Mail.

Johnson spune ca tinerii devin din ce in ce mai radicalizati in caminele lor si sunt invatati in familie genul de „chestii nebunesti” similare opiniilor exprimate de ucigasi ca Lee Rigby, un islamist radical care a asasinat un soldat britanic in Londra.

Primarul Londrei spune si ca legile ambigue impiedica autoritatile sa intervina.
„Un copil poate fi luat dintr-o familie in care este expus pornografiei sau este abuzat, dar nu daca are de-a face cu aceasta viziune sumbra si nihilista asupra lumii care il poate transforma intr-un ucigas”, a declarat primarul Londrei.

„Multi dintre cei care care sunt implicati in lupta contraterorista impartasesc parerea ca legea ar trebui sa devina mai clara, astfel incat acei copii care sunt transformati in potentiali ucigasi sau atentatori sinucigasi sa fie luati in grija statului”, a mai adaugat Boris Johnson.

Sursa: Ziare.com