CFR Cluj a fost în ultimii ani una dintre cele mai lăudate echipe din Liga 1. Ardelenii au reprezentat cu succes România în cupele europene de fiecare dată cînd au avut ocazia.

Pînă anul trecut, clujenii nu ratau nici un sezon fără a-şi mai trece în palmares vreun trofeu. CFR a cîştigat din 2007 şi pînă în prezent de 3 ori titlul în Liga 1, a cucerit 3 Cupe ale României şi a triumfat de două ori în Supercupa României.

De aproape 2 ani s-a rupt firul

În ultimii doi ani CFR Cluj a dezamgăit crunt în Liga 1. Sezonul trecut ardelenii au terminat pe locul 8, an în care au schimbat 5 tehnicieni.

Pe rînd, Ioan Andone, Francisc Dican (interimar), Paulo Sergio, Eugen Trică şi Mircea Rednic au stat pe banca ardelenilor, fără rezultate însă.

Mai aproape de retrogradare

Nici în acest sezon nu se descurcă mai bine. CFR a pierdut după 42 de ani un derby în faţa lui U Cluj, a fost eliminată din Cupa României, iar în campionat e pe locul 10, la doar 7 puncte de zona retrogradării.

Mai mult, în 2014, ardelenii nu au reuşit să cîştige nici un meci dintre cele cinci avute pînă acum.

În cele 12 partide din deplasare din acest sezon, CFR a cîştigat doar una, a remizat de 6 ori şi a pierdut 5 meciuri. La acest capitol este la egalitate cu echipe precum Săgeata Năvodari şi Universitatea Cluj.

Au schimbat politica! Au vîndut tot, au adus jucători liberi

Totul a început din sezonul trecut. CFR s-a despărţit de jucători importanţi precum Luis Alberto, Moudou Sougou, Matias Aguirregaray, Rafael Bastos şi Renan Silva, iar în locul lor au sosit jucători liberi de contract ca Adam Vass, iar mai recent Florin Costea şi Gregory Tade.

Sursa: GSP