Mihnea Blidariu, solistul trupei de rock clujene Luna Amară şi unul dintre liderii activiştilor care se opun proiectului de exploatare minieră cu cianuri de la Roşia Montană, a postat un mesaj pe Facebook prin care susţine că îşi doreste ca naţionaliştii români şi unguri “să se omoare între ei” în centrul oraşului. Postarea acestuia pe reţeaua de socializare vine în contextul în care Noua Dreaptă a anunţat că în 15 martie va organiza în Cluj Napoca tradiţionalul marş memorial dedicat lui Avram Iancu, eroul românilor ardeleni în lupta pentru afirmare naţională în secolul al XIX-lea.

“Sper ca pe 15 martie Jobbik şi Noua Dreaptă să se întâlnească în centrul Clujului, să se omoare între ei până nu mai rămâne nici unul şi după aia să putem să trăim în toleranţă şi bună înţelegere ca şi până acum. Mă piş pe autonomia etnică, pe conceptul de naţiune binecuvântată, pe ultra-naţionalism, rasism, xenofobie, fascism şi tot ce mai aduc aceşti agenţi ai urii cu ei!”, a scris Blidariu pe Facebook.

blidariu

Cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, pe 15 martie, la Cluj va avea loc o manifestare a etnicilor maghiari din oraş. În paralel, în aceeaşi zi şi la fel ca în anii precedenţi, organizaţia Noua Dreaptă a anunţat un marş pentru comemorarea lui Avram Iancu. Ediţia de anul acesta a marşului naţionaliştilor români va începe la ora 12.00 și se va desfășura pe traseul Piața Mihai Viteazul – Str. Regele Ferdinand – Piața Unirii – Bulevardul Eroilor – Piața Avram Iancu, unde vor fi rostite scurte cuvântări din partea organizatorilor.
Băcăuanul Mihnea Blidaru, în vârstă de 34 de ani, este membru al formației rock Luna Amară, din Cluj-Napoca, fondată în 1999.

Deasemenea este un apropiat al cercurilor stângiste din Cluj, implicate în diverse acţiuni ecologiste.

Sursa: FrontPress.ro