Reprezentaţii cluburilor din Liga I au votat, miercuri, la întâlnirea de la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal pentru renunţarea la criteriile de licenţiere necesare formaţiilor din Liga I.

Doar reprezentantul clubului Ceahlăul Piatra Neamţ s-au abţinut de la vot, restul oficialilor cluburilor din primul eşalon votând pentru eliminarea criteriilor de licenţiere, lucru ce avantajează printre altele clubul CFR Cluj, care, din cauza datoriilor financiare risca să nu primească licenţă pentru sezonul viitor.

Preşedintele clubului Pandurii Târgu Jiu, Eugen Pârvulescu, a precizat că va fi trimisă o circulară la UEFA pentru ca licenţierea strictă să fie obligatorie doar pentru cluburile care merg în cupele europene.

Prezenţi la această adunare, secretarul general al Federaţiei Române de Fotbal, Gheorghe Chivorchian şi preşedintele forului de la Bucureşti, Răzvan Burleanu, au declarat că federaţia va susţine demersul LPF, dar cluburile trebuie să înţeleagă că datoriile trebuie plătite.

În cadrul aceluiaşi eveniment preşedintele Ligii Profesinioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, a declarat că până la data de 15 mai se vor cunoaşte posturile de televiziune care vor transmite partidele din sezonul 2014/2015 al Ligii I, între acestea fiind şi Look TV şi Transilvania Live deţinute de patronul CFR-ului, Arpad paszkany.

Paul Panait