Preşedintele rus Vladimir Putin le-a ordonat trupelor mobilizate săptămâna trecută într-un exerciţiu militar surpriză în vestul şi centrul Rusiei să se întoarcă la unităţile lor, a declarat purtătorul său de cuvânt Dmitri Peskov, relatează Russia Today, în pagina electronică. Statele Unite au „suspendat toate legăturile militare” dintre Washington şi Moscova în urma intervenţiei ruse în Crimeea, a anunţat luni Pentagonul, citat de AFP.

Pe de altă parte, Statele Unite au decis să suspende legăturile militare dintre Washington şi Moscova în urma intervenţiei ruse din peninsula Crimeea.

Decizia a fost luată la scurt timp după ce preşedintele american, Barack Obama, a afirmat că Rusia a încălcat dreptul internaţional prin operaţiunile din Crimeea.

La Kiev soseşte astăzi secretarul de stat american, John Kerry, pentru a reafirma sprijinul guvernului Statelor Unite în favoarea noii puteri instalate în capitala Ucrainei, în timp ce şefa diplomaţiei europene, Catherine Ashton, discută la Madrid cu ministrul rus de externe, Serghei Lavrov.

NapocaNews