E o dietă ideal de ținut înainte și după sărbători, tonică, răcoritoare și detoxifiantă. Unde mai pui că poți slăbi 4-5kg în doar două săptămâni!De regulă, trebuie să bei în fiecare dimineaţă, cu o jumătate de oră înainte de micul dejun, suc proaspăt de lămâie amestecat cu apă călduţă, în părţi egale. Se consumă la fiecare masă, având grijă ca seara să bei sucul cel târziu cu două ore înainte de culcare. A doua regulă care trebuie ţinută minte şi mai ales aplicată este ca, de fiecare dată când mănânci la prânz friptură, grătar, legume fierte sau salate, să le stropeşti neapărat cu două linguri cu suc de lămâie. Este bine ca prima zi de regim să fie de detoxificare, în care să consumi preponderent fructe, legume şi peşte la grătar la masa de seară. În zilele următoare, meniul este destul de strict – legume şi fructe, sâmburi de migdale (sau de floarea-soarelui şi alune), fulgi de ovăz din când în când, rar pâine integrală, brânzeturi, pui, peşte sau ouă doar la cină.

Un miracol cu adevărat?
Lămâia are un conţinut bogat în vitamina C, care, de regulă, este considerată „vinovată“ de scăderea în greutate. Cu toate astea, acţiunea ei este mult mai extinsă, având în vedere că face parte din bucătăria internă a mai multor tipuri de metabolism, inclusiv cel al lipidelor, activează acţiunea neurotransmiţătorilor, intensifică eficienţa sistemului imunitar, este un antioxidant foarte puternic şi, se pare, încetineşte răspândirea zahărului în sânge.

O lamâie – 5 beneficii pentru frumusetea ta

Atenţie, nu abuza!
Chiar dacă nu este recomandat să dureze mai mult de două săptămâni, dieta cu lămâie are marele dezavantaj că induce o carenţă de acizi graşi esenţiali. Din acest motiv, este obligatoriu să consumi mult peşte la grătar şi sâmburi de migdale, floarea-soarelui şi alune. În plus, dat fiind că durează numai două săptămâni, dieta cu lămâie favorizează fenomenul yo-yo dacă în următoarele două săptămâni de pauză nu continui cu un regim hipocaloric.

Meniu de bază

Mic dejun – întotdeauna, un grepfrut cu o felie de pâine integrală, cafea sau ceai la discreţie, la o jumătate de oră după ce ai băut o cană cu suc de lămâie amestecat cu apă, în părţi egale.

Prânz şi cină – invariabil, mănânci cam acelaşi lucru, respectiv alternezi legumele fierte în apă sau preparate la abur şi carnea de pui, peşte, brânza albă, legumele crude şi fructele. Combinaţiile le faci fără pic de grăsime sau ulei, cereale sau zahăr. Singura excepţie o reprezintă cele două linguri cu suc de lămâie cu care poţi să asezonezi combinaţiile de alimente permise.

Sursa: Ecusine.ro