În cadrul şedinţei de Consiliu Local desfăşurată astăzi, la Cluj-Napoca, primarul Emil Boc, în calitate de co-preşedinte al federaţiei Share – Capitală Europeană a Tineretului în 2015, şi-a exprimat clar punctul de vedere cu privire la extinderea echipei de conducere prin cooptarea preşedintelui Omnipass, Bogdan Buta.

Unele persoane au perceput această mişcare drept o înlocuire a lui Farkas Andras, cel care a muncit, alături de Florin Moroşanu, la câştigarea titlului pentru anul 2015.

Totuşi, Andras nu va fi eliminat din echipa de conducere a federaţiei, care urmează doar să fie extinsă.

„Cei care au muncit trebuie să meargă mai departe, iar cei care vin, să pună umărul. Trebuie să-i respecte pe cei care au muncit la câştigarea proiectului. Nu vreau să se întâmple ca în celelalte capitale culturale europene şi ale tineretului, în care echipa veche a fost îndepărtată”, a declarat primarul Emil Boc.

Astfel au fost liniştite apele tulburi care reflectau un conflict ideologic în interiorul federaţiei Share, în care tabăra lui Farkas ar milita pentru calitate şi experţi, spre deosebire de studenţii fără experienţă, dar cu influenţă.

Federaţia Share este constituită din organizaţiile de tineret care şi-au asumat să implementeze proiectul Cluj-Capitală Europeană a Tineretului în 2015, câştigat de Primăria Cluj-Napoca.