Primarul Emil Boc a declarat astăzi, în legătură cu arestările efectuate la firma Fany, în dosarul instrumentat de DNA şi SRI cu privire la modul fraudulos în care compania a câştigat licitaţia pentru traseele judeţene de transport în comun, că se bucură că „situaţia Fany este comentată de DNA, iar primarul trebuie să tacă acum”.

Patronul firmei Fany, Ştefan Cadar, este reţinut de DNA pentru 30 de zile, iar soţia sa se află în arest la domiciliu, trebuind să aibă grijă de copil. De asemenea, directorul ARR Bucureşti, Daniela Dobrilă şi-a recunoscut fapta (acceptarea mitei) şi a primit arest la domiciliu.

Atât primarul Emil Boc, cât şi consilierii locali şi judeţeni ai PDL au comentat în mai multe rânduri faptul că este suspect modul în care preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, susţine firma Fany. Însă sprijinul posibil nelegal din partea instituţiei a fost confirmat de către DNA, care a făcut mai multe percheziţii la instituţie.

Emil Boc a menţionat în cadrul unei şedinţe de Consiliu Local, că Fany şi-a oferit serviciile de transport gratuit pentru USL în cadrul referendumului pentru destituirea lui Traian Băsescu, iar acum Horea Uioreanu se simţea obligat să returneze acel favor.