Devin tot mai multe şi mai clare dovezile că Euromaidanul din Piaţa Independeţei de la Kiev a fost un experiment sociologic pus la cale de marile companii europene şi americane, prin fundaţiile miliardarului ungur Gorge Soros. Ieri în conferinţa de presă preşedintele refugiat Victor Ianukovici a declarat că responsabilitatea pentru violenţa Euromaidanului o poartă Vestul, care a sponsorizat şi organizat un grup radical şi violent, ca să dea o lovitură de stat împotriva unui preşedinte şi guvern ales democratic. Mai mult, contraspionajul ucrainean a identificat mii de agenţi UE şi CIA care au acţionat în Euromaidan instigând, înarmând şi finanţând pe protestatari. Ceea ce s-a întâmplat la Kiev este un scenariu pus la cale de noul Imperiu Roman modern, adică UE, care are nevoie de resursele Ucrainei: petrol, gaze, minereuri rare, lemn, aur şi, în special, de o uriaşă piaţă de desfacere. Mecanismul a devenit clasic şi banal. Noua putere de la Kiev, care nu a fost aleasă legitim, ci a venit la putere prin lovitură de stat violentă, eliberând pe Iulia Timoşenko fără nicio decizie a Tribunalului sau CC, care a furat 3 miliarde de euro de la Gazprom, se va împrumuta la Banca Mondială şi FMI cu sute de miliarde de euro, ca Ucraina să supravieţuiască şi ucrainienii să cumpere produse marca UE, în lanţurile de supermarket noi deschise. La final Ucraina va rămâne înglodată de datorii, cu resursele exploatate şi secătuite de Bruxelles, iar ucrainienii săraci şi cu produsele occidentale cumpărate.

Geniul acestei primăveri ucrainiene a fost ca de obicei George Soros care a finanţat grupările radicale din Kiev şi care a recunoscut în presa americană că el i-a plătit pe protestatari, creând poporului ucrainean o iluzie a libertăţii şi prosperităţii. ”După sirul de inspaimantatoare violente, revolta din Ucraina a dus la un rezultat surprinzator de pozitiv. Contrar tuturor asteptarilor din Ucraina, un grup de cetateni inarmati doar cu bate si scuturi facute din cutii de carton si capace de tomberoane a coplesit fortele de politie care au tras cu munitie de razboi. S-au inregistrat multe victime, dar cetatenii au invins. A fost unul dintre acele momente istorice care lasa o amprenta puternica in memoria colectiva a societatii”, scrie George Soros pentru Project Syndicate. „Cu s-a putut intampla asa ceva? Principiul incertitudinii in mecanica cuantica al lui Wernet Heisenberg ofera o metafora potrivita aici. Potrivit lui Heisenberg, fenomenele subatomice se pot manifesta sub vorba de particule sau de unde; in mod similar, oamenii alterneaza in a se comporta ca particule individuale sau drept componente ale unui val mai mare. Cu alte cuvinte, impredictibilitatea evenimentelor istorice precum cele dinUcraina are de a face cu elementul de incertitudine al identitatii umane. Identitatea oamenilor e compune din elemente individuale si elementele unor componente mai mari carora oamenii le apartin, iar impactul oamenilor asupra realitatii depinde ce care dintre aceste elemente domina comportamentul lor. Când civilii au lansat un atac sinucigas asupra fortelor înarmate din Kiev pe 20 februarie, sentimentul lor ca reprezintă naţiunea a fost mult mai mare decat gândul la propria moarte. Rezultatul a fost aducerea unei societati divizate de la limita razboiului civil la un sentiment al unitatii fara precedent. Dacă aceasta unitate va dura depinde acum de modul in care va reactiona Europa. Ucrainenii au si-au demonstrat atasamentul fata de o Uniunea Europeana care, la randul ei, este profund divizata, cu criza euro impotrivind tarile datornice creditorilor si invers. De aceea Europa a fost depasita de Rusia in negocierile cu Ucraina pentru un Acord de Asociere.”

George Soros în declartaţiile sale a pus punctul pe i. Euromaidanul a fost o creaţie ştiinţifică bazată pe mecanica cuantică, un experiment pe seama bieţilor oameni, care au ieşit în stradă ca Bruxelles şi marile companii să transforme Ucraina în piaţă de desfacere şi rezervor de resurse. O spune franc în presă George Soros, nu eu un biet jurnalist sau un analist român care poate fi acuzat de naţionalism.

Pentru cei entuziaşti de proteste „spontane” în pieţele marilor oraşe, vă spun că liderii acesor protestatari radicali îmbrăcaţi ca hipsterii şi scandaând lozinci ecologice şi anarhiste sunt foarte bine plătiţi în euro pe zile de fundaţiile lui Soros, se plimbă la business class spre alte experimente sociale marca Wall Street, în Piaţa Taksim sau Piaţa Tahrir să înveţe metode de revolte sociale de succes şi apoi se întorc acasă bine instruiţi să protesteze fără autorizaţie în pieţele marilor oraşe româneşti, făcând jocurile unui management transnaţional al unor multinaţionale flămânde după resurse, unele dintre ele conduse chiar de Soros. E ca în fabula lui Alexandrescu: „democraţie, dar nu pentru căţei”. Când vrei să ieşi pe viitor în stradă, ca român, să te gândeşti bine şi de două ori, dacă liderii radicali ai mitingului sunt de bună intenţie şi vor binele României sau sunt doar mercenari plătiţi în interesul lui George Soros să facă şi mai mulţi bani pe seama naivităţii unor români de bună credinţă.

Ionuţ Ţene