Clujenii au participat în număr mare, joi, 27 martie 2014, la Galeria Horeb, din cadrul Bisericii „Sf. Prooroc Ilie” din cartierul Mărăşti, la o expoziție specială de Paști semnată de artistul Silviu Oravitzan. Artistul este cunoscut în Cluj-Napoca prin lucrarea iconostasului de la Biserica „Schimbarea la față”.

Intitulată „Iscălitură pe Lumină” expoziția a fost vernisată în prezenţa IPS Andrei, mitropolitul Clujului, a teologul Radu Preda, noul ministru secretar de stat în guvernul socialist al premierului Victor Ponta, şi preotul Ivanov la galeria de artă de la subsolul Bisericii „Sf. Ilie” din Cluj-Napoca situată pe str. Târnavelor nr. 4. Au participat, ca şi gazdă, preotul paroh Vasile Istrate şi oameni de cultură, artiști și personalități culturale. Despre Lumina din operele artistului Silviu Oravitzan a vorbit duios şi sentimental, dar totuşi exhaustiv, criticul de artă Florin Gherasim, custodele, curatorul şi animatorul galeriei.

Expoziția de pictură și sculptură are în centru peste 30 de lucrări care ilustrează tema Crucii și a Luminii invitând publicul să parcurgă drumul de la Moarte la Înviere. Exponetale te învăluie cu valuri subtile de cruci.

Expoziția se poate vizita de publicul larg până pe 4 mai. Programul galeriei este de marți până vineri între orele 11 și 16 și duminica între 10 și 13.

Ionuţ Ţene