Extremistul ungur Mikola Bela, liderul Garzii Maghiare din Ardeal, a fost declarat, joi, indezirabil de Curtea de Apel Bucuresti. Decizia nu este definitiva, dar este executorie.

Mikola Bela este cetatean ungur cu drept de rezidenta in Romania, domiciliul lui fiind la Targu Mures.

In urmatoarele ore, reprezentantii Oficiului Roman de Imigrari vor merge sa il ridice pe acesta de la domiciliu si sa il escorteze pana la granita.

El nu va avea dreptul sa mai intre in tara timp 5 ani, termen decis de instanta.

In jurul orei 17, Mikola Bela a fost ridicat de la domiciliu, dus la sediul Politiei, fotografiat si apoi transportat cu masina la granita, informeaza Digi24.

Mikola Bela nu s-a prezentat la sedinta de astazi, care a fost secreta, fiind reprezentat de un avocat. Decizia nu este definitiva, el putand face recurs in 10 zile, recurs care va fi judecat de Inalta Curte.

Procurorii sustin ca in ultimul an, in care s-a aflat in tara noastra, Mikola Bela ar fi dat dovada de un comportament xenofob si antisemit. In plus, el a incitat la manifestari de dezbinare nationala.

Potrivit legislatiei, un cetatean al U.E. poate fi declarat indezirabil pentru o perioada de la un an la 10 ani.

Mikola Bela s-a aflat pe lista de patru cetateni unguri, membri ai unor organizatii extremiste, care au primit, luni, interdictie de a intra pe teritoriul Romaniei timp de un an de zile.

Pe lista se mai afla Zsolt Tyirityan, membru al organizatiei „Oastea Haiducilor”, Gyula Gyorgy Zagyva, membru Jobbik, membru al Miscarii de Tineret din cele 64 de Comitate HVIM si Szavay Istvan, membru Jobbik.

NapocaNews