Afaceristul din Timişoara Georgică Cornu, fostul amant al Marinei Almășan, suspectat într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu estimat la 61 de milioane de lei, a fost reţinut de procurorii DIICOT după mai multe ore de audieri.

Cornu a fost reţinut pentru 24 de ore pentru evaziune fiscală şi constituire de grup infracţional organizat. Acesta va fi dus în arestul Poliţiei Timiş.

Alături de Cornu a mai fost reţinut, tot pentru 24 de ore, şi un bărbat de la Strehaia, judeţul Mehedinţi, Mihai Zaharie, pentru aceleaşi infracţiuni.

Procurorii DIICOT Timişoara au efectuat joi 25 percheziţii domiciliare în judeţele Timiş, Mehedinţi şi Gorj, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale formată din 26 de persoane, structurată pe mai multe paliere, specializată în infracţiuni de evaziune fiscală, delapidare cu consecinţe deosebit de grave şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Vizat de percheziţii a fost şi Georgică Cornu.

Potrivit unui comunicat transmis joi de DIICOT, în cauză există suspiciunea că, începând cu anul 2007, Cornu, în calitate de administrator al mai multor societăţi comerciale din Timişoara, împreună cu angajaţi din compartimentele economice, precum şi cu alţi parteneri de afaceri au încheiat mai multe tranzacţii comerciale, prin întocmirea de documente contabile false.

De asemenea, susţin procurorii, există suspiciuni că Georgică Cornu, împreună cu ceilalţi membrii ai grupării, în scopul obţinerii de beneficii financiare, au înregistrat în evidențele contabile ale societăţilor pe care le administrau, operațiuni care nu reflectă realitatea, având ca scop diminuarea artificială a bazei impozabile, deducerea ilegală de TVA și reducerea impozitului pe profit datorat bugetului de stat, fără ca mărfurile să existe și să circule în fapt între societățile furnizoare și beneficiare.

Prejudiciul cauzat a fost de 61 milioane lei, urmând să fie instituite măsuri asiguratorii în vederea recuperării acestuia, a mai precizat DIICOT.

NapocaNews