Distribuie articolul

Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei a inaugurat, vineri, 21 martie, de la ora 14:00, vernisajul expoziţiei “Iluzie şi reflectare: viaţa artistică a lui Bánffy Miklós”.

La eveniment a participat secretaul de stat în Ministerul Afacerilor Externe al Ungariei, Nemeth Zsolt, consulul Ungariei, Magdo Janos, două nepoate de-ale lui Banffy şi vicepreşedintele UDMR, Hegedüs Csilla, care a fost propusă de Kelemen Hunor pentru postul de secretar de stat în Ministerul Culturii.

În ce valori crede „secretarul de stat” în Cultură al ROMÂNIEI? În transilvănism!

„Pentru noi, clujenii, Bánffy Miklós este o prezenţă continuă, nu doar datorită castelului Bánffy pe care sunt puţini dintre cei care nu l-au vizitat sau au ajutat la restaurarea lui, dar şi din cauza operei sale, care ne-a fost lăsată moştenire şi cu care ne întâlnim, cu care am crescut şi pe care o respectăm, gândul transilvănismului în care acest conte a crezut. Este vorba despre faptul că noi, cei care trăim aici, în Transilvania, trăim îmrpeună de secole şi cred că trebuie să ne construim viitorul împreună. Este idealul în care a crezut acest om politic şi de cultură şi eu cred la rândul meu că trebuie să ne ghidăm după aceste principii. Idealul transilvănismului însemană oameni de naţiuni diferite care trăiesc împreună de secole şi care doresc să continue îmreună, sper că aceasta am învăţat din opera sa”, a declarat Hegedüs Csilla, la vernisajul expoziţiei de la Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei.

„Curentul” transilvănist promovat tot mai intens la Cluj de către persoane finanţate de unguri înseamnă şi ideea că oamenii din Transilvania ar fi superiori celorlalţi români, unii promotori ai ideii activând chiar pentru o Transilvanie autonomă deşi pentru libertatea regiunii nu au luptat şi români din alte zone.

„Transilvăniştii” susţin că sunt mai buni decât alţi români tocmai fiindcă trăiesc în multiculturalism.

Despre Hegedus Csilla se spune că ar fi primit milioane de euro de la ministrul Kelemen Hunor, inclusiv pentru reabilitarea Cstelului Banffy, fără să fie întrebată de incompatibilităţi.

Ne apără deocamdată Constituţia României, care spune că avem un stat unitar, naţional şi indivizibil.

https://ziaruldeinvestigatii.ro/blog/posts/milioane-de-euro-cu-dedicatie-pentru-consiliera-lui-kelemen-hunor

http://www.napocanews.ro/2010/05/dare-de-seama-despre-maghiarizarea-culturii-romane.html