Un turn medieval, construit in secolul 13 de catre Normanzi, pe un promontoriu din Marea Tireniana, din localitatea Positano, este astazi unul dintre cele mai renumite si elegante hoteluri de pe coasta amalfitana a Italiei.

La inceputul secolului trecut, scriitorul Gilbert Clavel, al carui nume il poarta astazi superbul hotel medieval, impresionat de frumusetea locului, a renovat vechiul turn, transformandu-l in resedinta privata, unde a gazduit numeroase petreceri fastuoase cu invitati celebri precum scriitorul Jean Cocteau sau celebrul pictor Pablo Picasso. Se spune ca la una dintre acele petreceri Picasso s-ar fi indragostit de balerina rusa Olga care i-a devenit sotie si i-a daruit primul fiu.

Astazi, Turnul Clavel este un hotel de forma pentagonala cu patru nivele, cu unul dintre ele sapat direct in stanca. La interior hotelul desfasurat pe o mie de metri patrati este impartit in 8 dormitoare, 7 bai, o bucatarie, 4 terase si o multime de zone de relaxare, conectate intre ele prin culoare si pasaje, amenajate in comuniune cu marea si peisajele pitoresti din imprejurime.

Superbele terase suspendate deasupra marii, amenajate pe diferite nivele, sunt dotate cu…

Articol integral la: Casadex