Tânărul Fancsali Ernő, iniţiatorul campaniei pentru Autonomia Transilvaniei, a declarat astăzi pentru presa clujeană şi naţională, că a fost ameninţat de Noua Dreaptă în urma demarării strângerii de semnături.

El nu a prezentat dovezi în acest sens şi a adăugat ulterior: „e drept că nu am primit ameninţări cu moartea, dar am primit ameninţări”.

Acesta a depus astăzi, la Prefectura Cluj, un număr de 10300 semnături de la persoane care cer autonomia Transilvaniei, atât din ţară, cât şi din afara ţării.

Potrivit lui Fancsali Ernő, susţinătorii campaniei nu aşteaptă un răspuns de la Guvern deşi au depus semnăturile la Prefectura Cluj.

El a declarat că este membru al asociaţiei Liga Transilvania Democrată, cu statut recent autorizat de Judecătoria Cluj-Napoca.

Fancsali Ernő nu a fost amenințat de Noua Dreaptă

„Fancsali Ernő, inițiatorul campaniei anticonstituționale pentru Autonomia Transilvaniei, nu a fost amenințat de nimeni din cadrul Noii Drepte. Acesta acuză organizația noastră, dar nu  a putut prezenta dovezi concrete că unul sau mai mulți membri ai ND l-au amenințat.

De asemenea, Fancsali Ernő poate depune o plângere la poliție împotriva persoanei sau persoanelor care l-au amenințat. Dar cât timp a ales să declare acest lucru public, considerăm că scopul lui este de a se victimiza pentru a atrage simpatie și a demoniza Noua Dreaptă, în nici un caz identificarea vinovatului (dacă acesta există măcar)”, precizează biroul de presă al Noii Drepte Cluj.

NapocaNews