Vineri, 21 martie, de la ora 17.00, la Libraria Book Corner (Bdul. Eroilor nr. 15) din Cluj, Bogdan-Alexandru Stanescu va intra in dialog cu iubitorii de lectura.

In cadrul intilnirii vor fi lansate volume ce poarta semnatura lui Bogdan-Alexandru Stanescu: Ceea ce ne desparte. Epistolarul de la Hanul lui Manuc (publicistica, in colab. cu Vasile Ernu, Editura Polirom), Apoi, dupa batalie ne-am tras sufletul (poezie, Editura Cartea Romaneasca) si Enter Ghost. Scrisori imaginare catre Osip Mandelstam (eseu, Editura Art).

Amfitrioni: Stefan Manasia si Valentin Derevlean

Apoi, dupa batalie, ne-am tras sufletul, volum nominalizat la premiile Observator cultural si la premiile Radio Romania Cultural pe anul 2012, este debutul lui Bogdan-Alexandru Stanescu, B.A.S. Compendiu al unei opere poetice care continua sa se scrie, cartea sta sub semnul epopeii antice. Intr-o Iliada pe dos, eroi fragili ai timpului nostru, vulnerabili din cap pina-n crestet, isi infrunta spaimele, exilindu-se in propria memorie, luptind la portile cetatii, in razboiul cotidian al supravietuirii. O lupta prin ceata, in spatele unui scut de hirtie. Volum disponibil si in format digital.

Ceea ce ne desparte. Epistolarul de la Hanul lui Manuc, cu prefata semnata de Radu Cosasu, e o controversa literara de genul „care e cel mai mare autor”, Nabokov sau Gogol? Urmeaza consistente notatii despre literatura, lecturi, opere si autori majori, de la cei ai literaturii ruse, intre care Gogol sau Andrei Platonov, la cei de limba engleza, precum James Joyce. Mizele nu sint insa exclusiv literare, daca asociem, potrivit uzului autohton, literarul cu esteticul. Caci un punct esential al dialogului celor doi e tocmai o anumita opozitie intre latura estetica si cea sociala ori, mai ales, politica a literaturii.

Bogdan-Alexandru Stanescu (n. 1979) – scriitor, eseist, editor, presedintele Festivalului International de Literatura de la Bucuresti (FILB). A debutat cu cronica literara in revista Luceafarul (1999), pe cind era junior editor al Ziarului de Duminica. In acelasi timp, a publicat vreme de citiva ani in Ziua literara si Adevarul literar si artistic. A lucrat pentru emisiunea TV „Parte de carte”, iar din 2006 este director editorial al Editurii Polirom, coordonatorul colectiei „Biblioteca Polirom”. A publicat proza scurta in majoritatea antologiilor Prima mea… de la Editura ART. In 2010, a publicat impreuna cu Vasile Ernu volumul Ceea ce ne desparte. Epistolarul de la Hanul lui Manuc (Polirom), iar in 2012 a debutat ca poet, cu volumul Apoi, dupa batalie, ne-am tras sufletul (Cartea Romaneasca). Din 2012 este doctor in literatura, cu teza Emil Botta: Ars moriendi. Are doi copii, Marc si Sara.

NapocaNews