Iulian Capsali, un candidat independent, susţinut de mai multe organizaţii şi asociaţii creştine, conservatoare şi tradiţionaliste româneşti, a reuşit să strângă peste 120.000 de semnături necesare înscrierii în cursa electorală pentru un loc în Parlamentul European, la alegerile din luna mai. Dosarele au fost depuse miercuri pentru înscrierea candidaturii la Biroul Electoral Central.
Candidatul Capsali, tată a nouă copii, susţine că va promova valorile tradiţionale şi familia creştină. Demersului său i s-au raliat mai mulţi preoţi ortodocşi şi nu mai puţin de 25 de asociaţii ale societăţii civile. Dintre acestea amintim Asociatia „PRO-VITA – pentru Născuți și Nenăscuți” (Filiala București), Fundaţia Sfinţii Martiri Brâncoveni, Asociaţia pentru Apărarea Familiei şi Copilului, Fundaţia Arsenie Boca, Asociaţia Bucovina Profundă, Asociaţia Familia Ortodoxă, Asociația pentru Revigorarea Tradiţiei, Societatea Culturală Sarmisegetuza sau Alianța pentru Demnitate Națională.
“Dorim promovarea, respectarea și protejarea familiei naturale, dreptul părinților de a-și educa și crește copiii potrivit propriilor tradiții și credințe, precum și asigurarea unui climat economic, social, cultural, educațional și legislativ care să protejeze familia”, susţine Iulian Capsali prin intermediul unui comunicat de presă.
Acesta mai precizează că a fost delegat de susţinătorii săi să contribuie la promovarea unor legi “care să asigure copiilor români posibilitatea de a trăi într-o țară suverană, cu un mediu natural curat, unde educația, sănătatea și viața, drepturi fundamentale ale cetățenilor, să fie respectate”.

Sursa: FrontPress.ro