Victor Ponta s-a intalnit astazi, la ora 11.30, cu omul de afaceri George Soros, informatie confirmata pentru HotNews.ro chiar de premier. Zilele acestea, George Soros s-a aflat in Romania. Oficial, scopul vizitei in Romania a fost sustinerea promovarii culturii romilor. Insa intalnirea cu premierul ar fi avut un alt scop: discutarea problemei Rosia Montana.

Pe de altă parte, eurodeputaţii români de etnie maghiară Laszlo Tokes şi Csaba Sogor au vorbit luni, în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg, despre marşul neautorizat de luni, de la Târgu Mureş, la care au participat câteva mii de persoane. Ei au solicitat susţinerea instituţiilor europene şi a comunităţii internaţionale în general pentru obţinerea autonomiei ţinutului secuiesc. Tokes a declarat că la Târgu Mureş a avut loc “o demonstrație împotriva politicii de asimilare duse de guvernul din România”. “Această populație, secuii din România, începe să devină o minoritate pe propriul teritoriu, ca și cei care trăiesc în Crimeea acum”.

Extremiştii maghiari si-au dat întâlnire, luni, la Târgu Mureş, pentru un marş al secuilor care se desfăşoară în acest an fără autorizaţie. Aceştia s-au îmbrâncit cu forţele de ordine si au aruncat cu petarde şi bolovani. Cu feţele acoperite de cagule şi scandând slogane profund antiromâneşti, precum “Să piară Trianonul”, “Ţinutul Secuiesc nu este România”, “Autonomie” sau “Ţiganilor, plecaţi acasă!” extremiştii au fost ţinuţi cu greu de forţele de ordine.

NapocaNews