Autonomia teritorială a ţinutului secuiesc înseamnă o „dezvoltare normală pentru comunitatea maghiară din România”, de aceea UDMR susţine acest demers. O spune ministrul Mediului, Attila Korodi.

Ministrul Mediului, Attila Korodi, se declară pro-autonomie şi spune că autonomia teritorială a ţinutului secuiesc e în programul politic al UDMR încă din 1992.

„Vă spun sincer, suntem pro pentru ca din 1992 e in programul politic al UDMR. Nu e ceva… un lucru absurd. Este foarte palpabil si pentru noi asta inseamna o dezvoltare normala pentru comunitatea maghiara. Sa putem sa avem aceste instrumente pentru ca noi vrem sa contribuim la dezvoltarea Romaniei cu tot ce putem mai bun”, a declarat Attila Korodi la Realitatea TV.

„Noi credem in subsidiaritate, suntem crestini democrati – sa dai instrumente celor care prin acele instrumente decizionale pot sa ia decizii mai bune. Şi asta credem noi, credem ca sunt anumite zone in care deciziile locale sunt mai bune decat o decizie centralizata”, a adăugat ministrul Mediului.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET