Delicioasele banane sunt cunoscute pentru continutul lor ridicat in potasiu, dar si pentru calitatile nutritive extraordinare. Beneficiile bananelor asupra sanatatii au fost relatate pentru prima data in texte budiste ce dateaza din secolul VII i.H., India fiind cea care a folosit cel mai mult banana pentru sanatate.

BANANELE – PROPRIETATI NUTRITIVE

Bananele se numara printre cele mai bogate fructe in potasiu, dar contin totodata si antioxidanti, substante anticancerigene si vitamine din cmplexul B.

Bananele sunt de asemenea bogate in zaharuri, in vitamine precum acid folic, vitamina C, A, E, B6, minerale precum potasiu, sodiu, fier, calciu, magneziu, cobalt, fosfor, zinc, crom, dar si fibre, proteine si unele substante active.

5 MOTIVE SA CONSUMI BANANE: TREBUIE SA LE CUNOSTI

BANANELE: UIMITOARELE DESCOPERIRI IN LUPTA CU COANCERUL

Cercetatorii au descoperit ca bananele cu coaja neagra, adica cele foarte coapte, contin unele substante cu puternice proprietati anticancerigene, continand chiar o substanta asemanatoase celor care se folosesc in tratamentul tumorilor.

Banana trateaza depresiile

Bananele sunt recomandate in tulburarile depresive, redand energia psihica si fizica totodata. Bananele sunt recomandate in perioadele de suprasolicitare, de oboseala, fiind energizante si tonice generale.

Bananele sunt indicate femeilor

Specialistii spun ca femeile ar trebui sa consume banane de cateva ori pe saptamana, pentru ca favorizeaza remineralizarea si le protejeaza in fata osteoporozei. Specialistii sunt de parere ca preventia osteoporozei ar trebui sa inceapa inca din tinerete.

Bananele ne protejeaza creierul

Bananele protejeaza sistemul nervos prin vitaminele din complexul B pe care le contin, mai ales prin acidul folic (vitamina B9), ajutand la cresterea capacitatilor intelectuale, a atentiei si totodata fiind utile in preventia bolilor psihice si in tratarea depresiei.

Si nu in ultimul rand, bananele sunt ideale in curele de slabire

Bananele sunt recomandate in curele de slabire, influentand pozitiv procesele de ardere a grasimilor si pierdere in greutate. De asemenea bananele ajuta in scaderea retentiei de apa in organism, fiind indicate si in cazul celor care renunta la fumat si nu doresc sa ia in greutate.

Sursa: Healthy