Un grup de protestatari anti-Maidan, care se indrepta spre un miting organizat in orasul Zaporozhye din sud estul Ucrainei, a fost atacat cu bate si lanturi de mai multi indivizi ai unei grupari nationaliste din Maidan.

Protestatarii anti-Maidan au plecat intr-un grup de 15 masini si doua microbuze din orasul Melitopol si se indreptau spre Zaporozhye, unde a fost organizat un miting pro-Rusia, cand, la intrarea in oras au picat intr-o ambuscada organizata de luptatorii din Maidan, a declarat unul din martori, conform RT.

„Coloana de masini a fost oprita de banditii din Maidan, care au inceput sa bata oamenii, sa-i jefuiasca si sa le distruga masinile”, a declarat Artyom Tymchenko, martor la eveniment.

Autoritatile din Kiev planuiesc o intrare in forta in Maidan – surse

Fortele de autoaparare din Maidan au justificat atacul spunand ca suspectau ca in masinile acelea s-ar fi aflat arme, dar autoritatile locale nu au anuntat prezenta armelor in posesia activistilor.

„Politia, care se presupune ca ar fi trebuit sa rezolve situatia, nu si-a facut treaba cu foarte mare entuziasm si, desi atacatorii nu si-au ascuns fetele, inca nu a fost arestat nimeni. Asta duce la concluzia ca au actionat sub protectia criminalilor care sunt acum la putere”, a spus unul din martori.

Protestele anti-Maidan sunt organizate de o miscare care-si spune Orasul Nostru, iar dupa atacul impotriva convoiului de masini, membrii ei au organizat o actiune de strangere de fonduri pentru reparatia vehiculelor avariate.

„Este infricosator sa vezi cand oamenii alearga spre tine cu arme, lopeti si bastoane, cu lanturi si tije metalice”, a spus un reprezentant al miscarii Orasul Nostru, care a mai declarat ca au cerut autoritatilor sa-i scape de acesti criminali si sa-i dezarmeze.

Actiunile activistilor extremisti din Ucraina au fost deseori criticate de guvernul rus si au fost recent condamnate de Uniunea Europeana.

Sursa: Ziare.com