Secretarul de stat în Ministerul de Externe al Ungariei, Nemeth Zsolt a declarat, ieri, la Cluj-Napoca, invitat la inaugurarea expoziţiei dedicate lui Miklos Banffy, că orice formă de extremism trebuie exclusă din relaţiile bilaterale dintre România şi Ungaria.

Cu toate acestea, oficialul Ungariei a subliniat că în cazul măsurilor luate de România pentru mai mulţi membri ai organizaţiilor extremişte ungureşti Mişcarea Tinerilor din cele 64 de Comitate, Jobbik, Garda Maghiară şi Oastea Haiducilor, care au fost declaraţi indezirabili, nu există încă o explicaţie în concordanţă cu normele Uniunii Europene.

„Trebuie să stabilim orice fel de teme în concordanţă cu normele europene şi acestea trebuie verificate cu toate măsurile legale. Nu avem, încă, o explicaţie pentru aceste măsuri şi imediat ce le vom primi, vom verifica dacă au fost în concordanţă cu normele legale ale UE”, a declarat Nemeth Zsolt.

Însă iată mai jos ce părere au extremiştii indezirabili despre politica UE (imagini de la marşul „civic, cetăţenesc şi paşnic” organizat la Târgu Mureş pentru autonomie):

steag-ars