Jobbik, partidul de extremă dreaptă din Ungaria, cunoscut pentru idologia sa neo-fascistă, anti-semită și anti-românească, a început să-și facă campanie electorală în județele din Transilvania.

În mai multe localități din județele Covasna, Harghita și Mureș a fost distribuită în cutiile poștale publicația ”Hazai Palya”, ediția pentru ”ținutul secuiesc”, în care Jobbik face apel la cetățenii români de etnie maghiară să participe la alegerile din Ungaria. Ziarul cuprinde informații despre activitatea filialelor Jobbik din România și promiunile electorale către alegătorii din România pentru obținerea autonomiei teritoriale pe criterii etnice a maghiarilor.

Hazai Palya Jobbik Romania

Potrivit publicației, în perioada următoare vor avea loc întâlniri ale membrilor și simpatizaților Jobbik din Brașov, Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Baraolt, Miercurea Ciuc și Târgu Mureș.

Cum era de așteptat, neo-fasciștii de la Jobbik au exportat propaganda lor șovină și anti-românească în România. Între timp, Guvernul Victor Ponta, ca de altfel toate guvernele care au urmat loviturii de stat din decembrie 1989, a abandonat Transilvania în favoarea propagandei revizioniste maghiare care militează pentru anularea Tratatului de la Trianon și alipirea Transilvaniei la Ungaria.

Hazai Palya Jobbik Romania by Dan Tanasă