Poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Poliţie din municipiul Cluj-Napoca au identificat un bărbat de 40 ani domiciliat în Cluj-Napoca, persoană care, în data de 7.09.2013, în jurul orei 10:30, s-ar fi prezentat la o locuinţă de pe raza municipiului şi sub pretextul verificării instalaţiei de gaze naturale (acesta şi-a declinat calitatea ca fiind angajat al unei companii de distribuţie gaze naturale), a solicitat accesul, a intrat în interior şi a simulat verificarea instalaţiei.

Ulterior, bărbatul ar fi solicitat plata sumei de 100 de lei, pentru care i-ar fi remis femeii o chitanţă.

Bărbatul este cercetat de poliţişti pentru săvârşirea infractiunilor de ,,violare de domiciliu’’ şi ,,înşelăciune în formă agravată’’, fapte prev. Şi ped. De art.224 al.1 ,al.2 din Cod Penal, art.244 al.1, al.2 Cod Penal, cu aplic.art.38 al.1 Cod Penal.

Poliţia recomandă următoarele: nu permiteţi accesul în locuinţă persoanelor care oferă să presteze diferite servicii; instruiţi-vă copiii ca atunci când sunt singuri acasă să nu deschidă sub nici un motiv uşa de acces în locuinţă persoanelor străine; nu faceţi publică plecarea dumneavoastră de la domiciliu, rugaţi vecinii de încredere să vă supravegheze locuinţa.