Arpad Paszkany, patronul formatiei CFR Cluj, a luat decizia de a-si lichida toate afacerile pe care le deruleaza in Romania, el fiind dispus sa renunte chiar si la echipa de fotbal din Gruia.

Motivul acestei hotarari radicale este dorinta omului de afaceri clujean de a investi pe piata araba, in special in Dubai.Paszkany considera ca piata imobiliara din zona Golfului Persic ofera oportunitati uriase de investitii, asa ca s-a decis sa isi mute toti banii acolo.

„Asa e, Dubai este noua mea destinatie de business, acolo vad potential si deschidere. Acolo, investitiile in imobiliare sunt lichide, in maxim 30 de zile poti sa iti vinzi proiectul, daca vrei sa investesti in altceva. Alte detalii nu doresc sa dau”, a spus Paszkany, potrivit sursei citate.

Patronul CFR-ului spera sa obtina aproximativ 40-50 de milioane de euro prin vanzarea activelor pe care le detine in Romania, urmand a folosi acesti bani pentru investitii in Dubai.

Recent, el a anuntat ca este dispus sa cedeze pachetul majoritar de actiuni de la CFR Cluj, semn destul de evident ca isi doreste sa iasa din fotbal.

Arpad Paszkany a preluat CFR-ul in 2002, cand echipa era in Divizia C. Sub conducerea lui a promovat pana in prima liga, a castigat trei titluri, trei Cupe si doua Supercupe ale Romaniei.

De asemenea, stadionul din Gruia a fost practic reconstruit iar CFR-ul beneficiaza acum de una dintre cele mai moderne arene din tara.

M.D., Sursa: Ziare.com