Peste 200 de poliţişti clujeni asigură măsuri de ordine publică cu ocazia manifestărilor desfăşurate în municipiul Cluj-Napoca la data de 15 martie a.c.

Aici se vor desfăşura manifestări publice de comemorare a „Revoluţiei din anii 1848-1849”, precum şi meciul de fotbal dintre echipele „U” Cluj şi Dinamo Bucureşti.

Având în vedere numărul mare de persoane care vor participa la aceaste manifestări, în această perioadă, peste 200 de poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj, în cooperare cu efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj, Grupării Mobile de Jandarmi Cluj-Napoca şi Poliţiei Locale Cluj-Napoca vor asigura măsuri de menţinere şi asigurare a ordinii publice.

În acest sens, se va institui un dispozitiv de ordine şi siguranţă publică care să prevină/combată în timp real activităţile ilicite, contravenţionale sau penale, care ar putea fi comise în zonele de desfăşurare a manifestărilor, precum şi în obiectivele şi locurile cu risc infracţional ridicat, dar şi aplanarea în stadiu incipient al oricăror manifestări antisociale.

Agenţii de circulaţie vor lua măsuri de fluidizare a traficului rutier şi pietonal în zona centrală, în zona adiacentă stadionului şi pe principalele artere de circulaţie ce converg spre stadion.

Între orele 12.00-14.00, circulaţia rutieră va fi dirijată şi restricţionată secvenţial de agenţii de poliţie pe traseul Piaţa Mihai Viteazu – Regele Ferdinand – Piaţa Unirii (latura de Est) – Bulevardul Eroilor – Piaţa Avram Iancu.

Între orele 13.30 – 16.00, vor fi închise circulaţiei autovehiculelor străzile Avram Iancu, I.C. Brătianu, Bisericii Ortodoxe şi Universităţii. De asemenea, pe strada Republicii tronsonul cuprins între strada Ion Creangă şi strada Avram Iancu circulaţia autovehiculelor va fi închisă (la coborâre), pe durata deplasării manifestanţilor.
Circulaţia va fi restricţionată/închisă între orele 16.00 – 21.00, pe străzile Aleea Stadion şi Splaiul Independenţei de la intrarea pe stadion şi până la Podul Garibaldi.