Selecţionerul Victor Piţurcă a clarificat situaţia lui de la naţională şi a anunţat că e dispus să părăsească postul din cauza lipsei de încredere arătate de noua echipă de la FRF, în frunte cu Răzvan Burleanu.

„Normal că sînt mulţumit. Băieţii au făcut un joc excelent, cred că meritam acest rezultat de egalitate. E primul joc din acest an contra unei naţionale puternice. Îi felicit pe băieţi.

Toţi cei care au fost azi în lot, probabil vor fi şi în lotul echipei pentru meciurile oficiale.

Mi-aş mai dori să apară încă 6-8-10 jucători pînă cînd începem preliminariile. Mai sînt şi alţi jucători care pot apărea, de exemplu Vlad Chiricheş.

Ca antrenor te ia cu tremurici cînd ştii că echipa ta îl întîlneşte pe Messi. Marcajul însă a fost strîns, ne-am dublat cînd mingea a fost la el.

Le mulţumim fanilor, au fost fantastici, sper să fie aşa şi în continuare. Împreună vom reuşi.

Am auzit şi eu că Burleanu a spus că îl vrea pe Reghecampf selecţioner. Burleanu e încă tînăr. Îi plac declaraţiile astea care nu sînt la locul lor. Fiecare preşedinte are strategia lui.

Pentru mine nu e nici o problemă, accept acest lucru. E normal! E alegerea lui. Nu voi fi supărat în cazul în care voi fi demis. Voi avea o discuţie cu el. Nu mă interesează banii.

Echipa lui Burleanu trebuie să aibă încredere în mine, altfel nu se poate. Echipa naţională e cel mai important compartiment al FRF.

Nu voi renunţa la nici o clauză. Trebuie să învăţăm noi românii să respectăm contractele. Ţineţi minte că am avut aceleaşi probleme şi cu Adrian Mititelu. Mă judec de 3 ani de zile”, a spus Victor Piţurcă la televiziunea sportro.

Sursa: Pro Sport