Premierul Victor Ponta a declarat, duminică, la RTV, că, în cazul în care ar fi președintele României, ar lua „categoric” decizia de a-l grația pe Gică Popescu, iar o cerere asemănătoare din partea lui George Becali ar putea fi avută în vedere în măsura în care recuperarea prejudiciilor constatate în dosarele acestuia s-ar produce într-un grad cât mai mare.

El a susţinut, la România TV, că preşedintele Traian Băsescu a decis să nu îl graţieze pe Becali din raţiuni strict politice şi fiindu-i frică de „talibanii cnstruiţi de macoveişti”.

Preşedintele Traian Băsescu a decis, vineri, neacordarea graţierii individuale lui George Becali ca urmare a analizării dosarului de graţiere a acestuia.

În 4 martie, Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv la închisoare cu executare pe toţi cei opt oameni din fotbal judecaţi în dosarul transferurilor, fostul fotbalist Gheorghe Popescu, la acel moment candidat la şefia Federaţiei Române de Fotbal, primind o condamnare de trei ani, o lună şi zece zile.

NapocaNews