Primaria municipiului Cluj-Napoca il informeaza public pe presedintele PNL Cluj-Napoca, dl Ioan Petran ca serviciile licitate recent se refera la salubrizarea stradala si deszapezire si nu la salubrizarea menajera – responsabila de ridicarea gunoiului menajer si a deseurilor produse de clujeni, contract care se afla in derulare in acest moment, fiind structurat pe doua sectoare, unul deservit de catre SC Rosal SA si cel de al doilea de catre Brantner Servicii Ecologice SA.

Pentru acest tip de servicii municipalitatea are furnizori de servicii cu contracte in derulare, in acest moment singurul risc teoretic fiind cel de a nu avea unde duce gunoaiele menajere ale orasului, legat de respectarea termenelor de executie anuntate de catre Consiliul Judetean Cluj pentru rampa de gunoi a municipiului,

Licitatia la care face referire domnul presedinte al PNL Cluj-Napoca este cea privind serviciile de curatenie a strazilor, in cadrul careia in timpul lunilor calde se spala carosabilul si se efectueaza activitati de maturare stradala, iar iarna se realizeaza deszapezirea. Mai mult, in cazul acestor servicii nu exista nicio secunda riscul de a ramane neasigurate, Consiliul local aproband prin HCL nr 182/2013 prelungirea contractelor existente pana la semnarea noilor contracte, obtinute in urma licitatiei publice pentru care comisia de licitatie a publicat la finalul saptamanii trecute raportul procedurii.

Principiul concurentei a fost mentinut si pentru aceasta procedura de licitatie, caietul de sarcini fiind realizat pe 2 loturi, sectorul 1 si sectorul 2. In conformitate cu prevederile legale, ofertantii aveau posibilitatea legala sa depuna oferte atat pentru un sector, cat si pentru celalalt, lucru de care au uzat mai multi dintre ofertanti. In desemnarea castigatorilor, s-a aplicat legislatia in vigoare referitoare la achizitii publice si legislatia privind serviciile de salubritate.

Liderul PNL Ioan Petran a fost acuzat de presa clujeană acum câteva luni că a colaborat cu Securitatea comunistă din perioada liceului, semnând un angajament cu indicativul secret „Dănuţ”.

NapocaNews