Premierul Victor Ponta l-a propus la conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară pe Mişu Negriţoiu, director la ING România când SUA a aplicat instituţiei sancţiuni de 600 mil. dolari pentru tranzacţii ilegale cu Iranul.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a fost întrebat dacă ştia de implicarea sucursalei ING Bank din România, în perioada în care Mişu Negriţoiu era director general al băncii, în tranzacţiile ilegale cu Iranul pentru care mai mulţi angajaţi ai băncii au fost sancţionaţi şi banca a semnat o înţelegere cu autorităţile americane şi a plătit o amendă de peste 600 milioane de dolari.

“Bineînţeles că sunt informat. O asemenea informaţie este în special la Direcţia de Supraveghere şi apoi spre Oficiul de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor. Se întâmplă şi la case mult mai mari. Nu fac un salt şi nu întorc spatele la o asemenea problemă, este într-adevăr o problemă, dar să o punem în dimensiunea ei, cam asta vreau să zic (. ..) Să nu fim mai catolici decât Papa”, a răspuns Isărescu.