Erdogan sustine ca vrea sa-si impiedice inamicii politici sa posteze inregistrari anonime sub pretextul ca vor sa scoata la iveala coruptia si alte practici necinstite din sfera puterii, transmite Reuters.

Se pare ca motivul nemultumirii lui Erdogan este o inregistrare postata joi seara pe Youtube, in care premierul apare mustrandu-l pe proprietarul unui ziar la telefon pentru un articol. Totodata, Erdogan sugereaza ca jurnalistii care au contribuit la articolul respectiv ar trebui dati afara.

Noi proteste violente in Turcia, dupa cenzurarea Internetului

Premierul turc se apara si respinge orice acuzatii de coruptie sau de ingradire a libertatii presei, spunand ca toate inregistrarile cu el sunt facaturi.

Nu vom lasa natiunea la cheremul Youtube-ului si al Facebook-ului

„Suntem hotarati in aceasta privinta. Nu vom lasa natiunea turca la cheremul Youtube-ului si al Facebook-ului. Vom lua toate masurile necesare in acest sens”, a spus premierul Recep Tayyip Erdogan, adaugand ca restrictiile ar putea veni dupa alegerile locale din 30 martie.

El sustine ca aceste interdictii sunt necesare deoarece „anumite persoane sau institutii incurajeaza orice fel de imoralitate si spionajul in scopuri personale”, a conchis premierul Turciei.

Nu ar fi pentru prima oara cand platforma de video sharing Youtube ar fi interzisa in Turcia. Amintim ca pana in 2010, mai bine de doi ani, turcii nu au avut acces la Youtube, dupa ce niste utilizatori au postat o serie de filmulete considerate jignitoare la adresa fondatorului republicii turce Mustafa Kemal Ataturk.

Lege controversata pentru cenzurarea internetului adoptata in Turcia

Recent, Turcia a inasprit regulile controlului guvernamental asupra Internetului, invocand nevoia de aparare a vietii private. Totusi, criticii premierului Tayyip Erdogan, care se afla in spatele acestor restrictii, sustin ca totul este o incercare a sa de a musamaliza scandalurile de coruptie la nivel inalt in care sunt implicati ministrii cabinetului sau si familiile acestora.

Sursa: Ziare.com