Relatările presei ungureaşti despre evenimentele desfăşurate în 15 martie la Cluj-Napoca nu au fost dintre cele mai obiective cu putinţă, cel puţin în ceea ce priveşte marşul tradiţional „Avram Iancu”, organizat de Noua Dreaptă, la care au luat parte sute de cetăţeni.

Deşi liderul ND Târgu Mureş, Marius Moldovan, a spus clar că acţiunea mişcării româneşti nu este o contramanifestaţie, ci o manifestare a demnităţii şi onoarei României, cei de la Szabadsag au spus exact că tinerii au organizat o contramanifestaţie. Mai mult, în poze apar de multe ori persoane vârstnice deşi majoritatea participanţilor au fost tineri.

Cei de la Uj magyar szo susţin că 12 ani de activitate s-au concretizat în câteva zeci de membri ND la Cluj-Napoca.

De asemenea, câţiva dintre naţionalişti ar fi strigat la ieşirea ungurilor din catedrala Sf. Mihail „tăiaţi-le capetele”.

Tot aici aflăm că oraşul întreg a fost o sărbătoare ungurească de 15 martie, în ciuda manifestării provocatoare a Noii Drepte.

Niciun cuvânt despre extremiştii unguri care promovează autonomia teritorială a aşa-zisului ţinut secuiesc şi autonomia Transilvaniei. Ei nu au existat la marşul ungurilor, nu-i aşa?

Marşul tradiţional „Avram Iancu”, desfăşurat fără incidente, are loc la Cluj-Napoca încă din 2008.

extremisti unguri