Primăria Cluj-Napoca majorează în acest an sprijinul acordat ONG-urilor care prestează servicii sociale pentru comunitatea locală.

Dacă prin Direcţia de asistenţă socială, Primăria prestează activităţi care ţin de beneficii sociale (alocare de bani) pentru personae aflate în nevoi sociale, serviciile sociale sunt incluse în celelalte activităţi, grupate pe categorii de populaţie: vârstnici – îngrijre la domiciliu, pentru copii cu nevoi speciale ş.a.m.d.

Potrivit primarului Emil Boc, în 2014 s-a propus Consiliului Local alocarea unei sume de 2,1 milioane de lei în această direcţie, cu 700.000 lei mai mult decât anul trecut.

Aceste servicii sociale pot fi prestate de către primărie în parteneriat cu ONG-urile care au acreditare pentru prestarea de servicii sociale.

La ora actuală, în Cluj-Napoca există 338 de cazuri de ajutor pentru vârstnici, 191 de cazuri pentru persoanele cu dizabilităţi, 584 de cazuri de copii care provin din familii dezavantajate, restul de beneficiari, până la 1416, reprezentând alte cazuri de nevoi speciale.