Zeci de tineri aparținând cultului Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea au împărțit fluturași și baloane clujenilor care încearcau să se relaxeze sâmbătă în Parcul Central. Campania PROVOCĂRI DE BINE a mobilizat tinerii Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, care și-au propus să convingă Clujenii pentru realizarea a 30.000 de gesturi aleatorii de bunătate, potrivit unui comunicat de pe site-ul adventistnord.ro.

Tinerii în tricouri albe abordau toți trecătorii, oferind baloane copiilor și pliante ce promovează biserica Adventistă adulților. Mulți clujeni s-au declarat deranjați campania de prozelitism religos al Adventiștilor, în singurul spațiu de relaxare al orașului Cluj-Napoca, parcul Central.

Adventiștii din întreaga lume se mobilizează pentru GLOBAL YOUTH DAY în data de  15 martie 2014, când opt milioane de tineri adventiști sunt chemați să se mobilizeze pe străzile satelor, orașelor, și metropolelor din întreaga lume, pentru a-și face reclamă cultului care aparțin.

Potrivit Wikipedia, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea (abreviat „Biserica Adventistă„) este o denominațiune creștină care în principal se distinge prin păstrarea sâmbetei, a șaptea zi a săptămânii iudeo-creștine, ca fiind Sabatul. Denominațiunea s-a dezvoltat din mișcarea millerită în Statele Unite ale Americii la mijlocul secolului al XIX-lea și a fost fondată oficial în 1863. Această religie inventată în SUA are la bază așteptarea celei de-a doua venire a Mântuitorului și refuză învățăturile apostolice, bazându-se exclusiv pe scrierile Scripturii.

În România, adventiștii au fost recunoscuțo oficial ca și cult religios abia după 1989, în prezent aproape 100.000 de români declarându-se adepți ai adventismului. Fostul ministru Traian Igaș este adventist.

O tanara in varsta de 19 ani din Franta a fost crucificata timp de o saptamana de trei barbati si o femeie în anul 2013, intr-o incercare de exorcizare. Cei patru erau membri ai Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea și au fost condamnați pentru tortură.

 

NapocaNews