Agenţiile de presă ruseşti au anunţat că fortele armate ucrainene detaşate în Crimeea au schimbat partea şi urmează să depună curând jurământul militar în faţa autorităţilor locale.

„Tranziţia a fost făcuta în pace, fără a se trage vreun foc”, a declarat o sursă a agenţiei de presă RIA Novosti.

Sursa a mai mentionat şi că unii soldaţi au dezertat, în timp ce alţii şi-au prezentat demisiile în scris. Militarii detaşati în regiune nu-şi mai primiseră soldele de câteva luni.

Printre militarii care au întors armele se număra chiar şi noul comandant al Forţelor Navale din Ucraina, amiralul Denys Berezovsky, care a depus jurământul de credinţă faţă de autorităţile separatiste din Crimeea, la numai o zi dupa ce a fost investit în functie de preşedintele interimar de la Kiev.

Acesta a fost imediat acuzat de trădare, de către autorităţile de la Kiev.

Scrisorile de demisie au început să vină încă de dimineaţa, în timp ce „forţele de autoapărare continuau să menţină ordinea” pe străzile din Simferopol, anunţă postul Russia Today, apropiat Kremlinului.

Prim-ministrul Crimeei, Rustam Temirgaliev a anunţat că toate forţele armate ucrainene s-au predat şi în Crimeea nu a mai rămas nicio unitate militară activă.

Ziare.com